Zanaravo.com - izdelki iz medicinskih gob, gojenje gob  
Gobe - naslovnica
 
Gobji muzej v Winkler – Treffen(u)

Po polurni vožnji vožnji iz Kranjske gore preko Korenskega sedla skozi Beljak v smeri Radenthein prispete v malo vasico z imenom Winklern, kjer se nahaja enkraten gobji muzej. Muzej se nahaja na tisoč kvadratnih metrih lično urejenega in obnovljenega gospodarskega poslopja. V njem vam lastnica Astrid Janach predstavi različne predstavnike gliv ter načine njihovega razmnoževanja in rasti.


Prikaz razmnoževanja gob

Vsi razstavni eksponati so lično izdelani iz umetne mase ter neverjetno podobni originalom rastočim v naravi. V muzeju se naučite, katere gobe so užitne in v katerem letnem času jih lahko nabiramo. Razstavne površine so izdelane z namenom predstaviti čimbolj naravno rastišče gob, zato so na njih predstavljene tudi različne gozdne živali, kot so fazani, lisice, sove, kune, srne, zajci itd.
Ogledate si lahko tudi krajše filme, v katerih predstavljajo muzej, njegovo delovanje, izdelavo skulptur gob, gojenje gob in rast ter razmnoževanje le-teh. Otroci se lahko zabavajo ob otroških igrah z gobjo tematiko seveda, starši pa si v senci sosednjega poslopja lahko privoščijo domači mošt.

Predstavljajo tudi svet kristalov, fosforescentnih lišajev in gliv, ptic, kačjih pastirjev in metuljev. V muzeju si lahko kupite spominek za na pot ali pa knjigico kuharskih receptov za pripravo gobjih jedi.

Kako do gobjega muzeja?

Muzej je odprt vsak dan od marca do oktobra od 10 do 17 ure, julija in avgusta pa od 9 do 18 ure.

Ogled toplo priporočamo vsem, ki jih veseli narava, nabiranje ali gojenje gob!

Kontakt:

Pilzmuseum
Winklerner Strasse 26
9541 Einoeden, Avstrija


E-mail: info@pilzmuseum.at
Web: www.pilzmuseum.at

Tel: 0043 (0)4248 2666
Mobi: 0043 (0)650 3800465, 0043 (0)664 4422778

 

 

 
 
© Zanaravo.com 2006 - 2014